fbpx

S01E01: Zpátky do života s pacientkou Danielou a ergoterapeutkou Doubravkou 1/2

podcast-epizoda

Apple Podcasts Život po mrtvici
Apple Podcasts Život po mrtvici
Apple Podcasts Život po mrtvici
Apple Podcasts Život po mrtvici
Apple Podcasts Život po mrtvici
Život po mrtvici
Život po mrtvici
S01E01: Zpátky do života s pacientkou Danielou a ergoterapeutkou Doubravkou 1/2
Loading
/

V první epizodě se Michal Bereň, zkušený publicista a moderátor, společně s hosty – pacientkou Danielou a ergoterapeutkou Doubravkou – věnuje návratu k aktivnímu a plnohodnotnému životu po mrtvici. Ukážeme vám, že i po mrtvici je možné žít naplno. Přidejte se k nám a zjistěte, jak překonat překážky a vrátit se k aktivnímu životu s optimismem a novou energií.

V první epizodě podcastu „Život po mrtvici“ se Michal Bereň, zkušený publicista a moderátor, setkává s inspirujícími hosty – Danielou Mlchovou, pacientkou, která se nevzdala po své mrtvici v roce 2020, a Doubravkou Koubkovou, zkušenou ergoterapeutkou s bohatými mezinárodními zkušenostmi. Tato epizoda nabízí unikátní pohled na výzvy a triumfy spojené s návratem k plnohodnotnému životu po cévní mozkové příhodě.

Hlavní témata epizody:

  • Příběh Daniely: Daniela sdílí svůj osobní boj s následky mrtvice, včetně fyzických a psychologických výzev, se kterými se musela vypořádat. Její zkušenosti jako všeobecné sestry a osobní trenérky ji vybavily jedinečným pohledem na proces rehabilitace a význam motivace.
  • Role ergoterapie: Doubravka představuje ergoterapii jako klíčový prvek v procesu rehabilitace, zdůrazňuje, jak přizpůsobení domova a denních aktivit může podpořit nezávislost pacientů a zlepšit jejich kvalitu života.
  • Význam psychologické podpory: Diskutují o tom, jak psychologická podpora a práce s psychoterapeuty mohou napomoci pacientům překonat emoční náročnost rekonvalescence a posílit jejich odhodlání pokračovat v léčbě.
  • Prevence a včasná intervence: Epizoda také osvětluje důležitost včasného rozpoznání příznaků mrtvice a rychlého zahájení léčby a rehabilitace pro maximalizaci šancí na úspěšné zotavení.

Celý příběh jsme rozdělili na dvě části, dnes publikujeme první. Pokud chcete být včas upozorněni na druhou část, zaregistrujte se zde.

Všechny díly podcastu Život po mrtvici jsou dostupné také na Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts i České podcasty. Přejeme příjemný poslech!

DOPORUČENÍ

Pokud jste tak ještě neučinili, zaregistrujte na těchto stránkách. Získáte tím zdarma kurz moderní péče a rehabilitace nemocného po mrtvici, který pro vás vytvořili přední lékaři a experti na toto téma. V desítkách videí získáte jasno v tom, jak o nemocného pečovat tak, aby jeho zotavení bylo co nejrychlejší a nejúčinnější. Budeme vám také zasílat novinky a aktualizace. Z obdobného důvodu doporučujeme také sledovat naši stránku na Facebooku.

PODCAST ŽIVOT PO MRTVICI

Podcast ‚Život po mrtvici‘ se zaměřuje na podporu, osvětu a inspiraci pro osoby zasažené cévní mozkovou příhodou a jejich blízké. Naším hlavním posláním je překlenout propast mezi medicínským poznáním a každodenními výzvami, s nimiž se setkávají pacienti po mrtvici a jejich rodiny. Prostřednictvím rozhovorů s pacienty, lékaři, terapeuty a dalšími experty nabízíme cenné informace, praktické rady a inspirativní příběhy lidí, kteří se nevzdali a našli cestu k aktivnímu a smysluplnému životu i po mrtvici.

Jsme zaměřeni na širokou veřejnost a klademe důraz na vzájemné propojení zkušeností pacientů, odborných poznatků a inovativních přístupů v rehabilitaci a péči, aby každý, kdo čelí následkům mrtvice, mohl najít naději, motivaci a praktické návody, jak čelit výzvám, které mrtvice přináší.

Podcast ‚Život po mrtvici‘ je mostem k lepšímu porozumění, empatii a efektivní podpoře v procesu zotavování a adaptace na nové životní podmínky po mrtvici.

NEJNOVĚJŠÍ TIPY

Kurz péče o pacienta

Spusťte si unikátní kurz praktických znalostí rehabilitace a péče o pacienta po mrtvici pro rodinu a blízké