fbpx

S01E04: Jak se vypořádat s psychikou po mrtvici

podcast-epizoda

Apple Podcasts Život po mrtvici
Apple Podcasts Život po mrtvici
Apple Podcasts Život po mrtvici
Apple Podcasts Život po mrtvici
Apple Podcasts Život po mrtvici
Život po mrtvici
Život po mrtvici
S01E04: Jak se vypořádat s psychikou po mrtvici
Loading
/

V dnešním díle podcastu Život po mrtvici, který moderuje zkušený publicista Michal Bereň, se dozvíte o duševních výzvách, kterým čelí pacienti po mrtvici. Hostem je klinický psycholog magistr Ondřej Škoda z Nemocnice Jihlava, který se podělí o své zkušenosti a poskytne cenné rady pro pacienty i jejich rodinu a blízké.

Vítejte u dalšího dílu podcastu Život po mrtvici, který se zaměřuje na podporu a vzdělávání pacientů a jejich okolí po cévní mozkové příhodě. Tento díl vám přinese cenné informace a praktické rady, jak se vypořádat s duševními výzvami, které mohou po mrtvici následovat.

Hostem tohoto dílu je pan magistr Ondřej Škoda, klinický psycholog z Nemocnice Jihlava, který má bohaté zkušenosti s kognitivně-behaviorální terapií a prací s pacienty po mrtvici. Společně s moderátorem Michalem Bereňem se zaměří na to, jak může psychologická pomoc významně přispět k úspěšnému zotavení.

Ondřej Škoda nejdříve vysvětlí rozdíly mezi psychiatrem, psychologem a psychoterapeutem a poskytne konkrétní příklady, jak mohou tyto odbornosti pomoci při zotavení. Dále se zaměří na význam včasné psychologické podpory a jak může její využití ovlivnit celkovou kvalitu života pacienta.

Například se dozvíte, jak se vypořádat s kognitivními deficity, které ovlivňují každodenní život, a jaké strategie mohou pomoci obnovit paměť a orientaci. Doporučení zahrnují pravidelný kognitivní trénink a zapojení do terapeutických aktivit, které podporují duševní zdraví.

Tento díl je naplněn nadějí a pozitivním přístupem, který motivuje posluchače k aktivnímu zapojení do procesu zotavení. Připojte se k nám a zjistěte, jaké kroky můžete podniknout, abyste vy nebo vaši blízcí mohli žít plnohodnotný život i po mrtvici.

DOPORUČENÍ

Pokud jste tak ještě neučinili, zaregistrujte na těchto stránkách. Získáte tím zdarma kurz moderní péče a rehabilitace nemocného po mrtvici, který pro vás vytvořili přední lékaři a experti na toto téma. V desítkách videí získáte jasno v tom, jak o nemocného pečovat tak, aby jeho zotavení bylo co nejrychlejší a nejúčinnější. Budeme vám také zasílat novinky a aktualizace. Z obdobného důvodu doporučujeme také sledovat naši stránku na Facebooku.

PODCAST ŽIVOT PO MRTVICI

Podcast ‚Život po mrtvici‘ se zaměřuje na podporu, osvětu a inspiraci pro osoby zasažené cévní mozkovou příhodou a jejich blízké. Naším hlavním posláním je překlenout propast mezi medicínským poznáním a každodenními výzvami, s nimiž se setkávají pacienti po mrtvici a jejich rodiny. Prostřednictvím rozhovorů s pacienty, lékaři, terapeuty a dalšími experty nabízíme cenné informace, praktické rady a inspirativní příběhy lidí, kteří se nevzdali a našli cestu k aktivnímu a smysluplnému životu i po mrtvici.

Jsme zaměřeni na širokou veřejnost a klademe důraz na vzájemné propojení zkušeností pacientů, odborných poznatků a inovativních přístupů v rehabilitaci a péči, aby každý, kdo čelí následkům mrtvice, mohl najít naději, motivaci a praktické návody, jak čelit výzvám, které mrtvice přináší.

Podcast ‚Život po mrtvici‘ je mostem k lepšímu porozumění, empatii a efektivní podpoře v procesu zotavování a adaptace na nové životní podmínky po mrtvici.

NEJNOVĚJŠÍ TIPY

Kurz péče o pacienta

Spusťte si unikátní kurz praktických znalostí rehabilitace a péče o pacienta po mrtvici pro rodinu a blízké